Commando Bear 2000 och Lipovitan-D

Tillsammans med Krating Daeng och M-150 så är  Commando Bear 2000 och Lipovitan-D de fyra vanligaste thailändska1 energidryckerna som finns att köpa i Sverige, men om man ska tro innehållsförteckningarna så är dessa två krutpaketen i samlingen!

En 150 ml Commando Bear 2000-flaska innehåller 780 mg taurin, vilket jag får till 0,52% i jämförelse med det vanliga 0,4%. Det är dock ingenting mot 100 ml Lipovitan-D  som innehåller hela 1 gram taurin, alltså 1%, lika mycket som en 250 ml-burk Red Bull. När det gäller koffein så är det 50 mg per 150 ml i Commando Bear 2000, dvs helt normala 33 mg/100 ml medan Lipovitan-D har 0,4 g koffein. Det är lika mycket som fyra koffeintabletter eller 5 stycken 250 ml-burkar Red Bull.

Detta förutsätter förstås att innehållsförteckningen på Lipovitan-D stämmer. Där står det också att den innehåller 5 milligram (mg) av vitamin B12 när precis alla andra energidrycker med B12 bara innehåller några mikrogram (µg). Det får mig att känna mig lite skeptisk!

Precis som Krating Daeng och M-150 så är Commando Bear 2000 och Lipovitan-D inte kolsyrade och har en smått sliskig smak.

1) Lipovitan-D är egentligen en japansk energidryck, men min flaska är licenstillverkad av thailändska Osotspa.

Diskutera Commando Bear 2000 och Lipovitan-D på forumet!

6 reaktioner till “Commando Bear 2000 och Lipovitan-D”

  1. Det finns att köpa på en thaibutik i Borås ! 😀 12 kr /flaskan.
    Drick inte för mkt bara xD jag vet hur det kan bli isf xD

  2. Om man ska lita på wikipedia innehåller Lipovitan dubbelt så mycket koffein som red bull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *