Blue Bolt, Red Devil och Rush

blue-bolt-400px.jpgDessa tre brittiska energidrycker köpte jag förra året. Blue Bolt och Rush i London, och Red Devil för 12 kr på The English Shop i Stockholm.

Blue Bolt säljs i kedjan Sainsbury’s butiker, så det är en brittisk motsvarighet till ICA:s Europshopper Energy Drink och Willys Powerking. Den smakar inget vidare och ingredienslistan är så slimmad att jag kan räkna upp den här: vatten, socker, glukosfruktossirap, citronsyra, 0,4% taurin, 0,24% glukuronolakton, natriumcitrat, frukt- och växt-extrakt, naturliga aromämnen, 0,03% koffein, inositol, vitamin B12. Hemsk design på burken också.

red-devil-400px.jpgRed Devil innehåller inte glukuronolakton men fler B-vitaminer än Blue Bolt och dessutom lite C-vitamin. Den har standardmängderna 0,4% taurin och 32 mg koffein/100 ml. Designen måste väl ändå sägas vara över genomsnittet. Uppdatering Smaken är extremt sliskig tutti frutti. Varning!

rush-400px.jpg

Rush är ingrediensmässigt något mellanting mellan de två ovanstående. Den innehåller samma mängrer taurin, koffein och glukoronolakton som Blue Bolt men lite färre vitaminer än Red Devil. Om man läser innehållsförteckningen så låter det som att den innehåller ammoniak som färgämne! Ordagrant så står det: “Colors: ammonia, caramel (E150c)”. Det som troligen har hänt är att någon satt in ett kommatecken för mycket. E150c är nämligen sockerkulör som framställs i en process där ammoniak ingår. Global can design award winner säger väl dessutom allt om designen? Frågan är bara vilket år det var… Uppdatering Rush smakar lite syrligt men inte märkvärdigt på något vis.

Diskutera dessa energidrycker på forumet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *