Vad innehåller Crave? Del 2

(Fortsättning från Vad innehåller Crave? Del 1.)

Här är mer detaljerad information. Tack till Robert Lindblom som skrev och berättade om detta!

cravesuppfacts.jpg

En portion (“serving”) är 8 oz (“US fluid ounces”), vilket är knappt 250 ml och väger då ungefär 250 g.

Här kan vi se att serveringsklar Crave innehåller 0,2% (0,5 g av 250 g) taurin. Detta kan jämföras med de energidrycker med mest taurin i listan (t.ex. Red Bull), vilka innehåller 0,4% taurin. Mängden koffein är samma som i de flesta energidrycker: 80 mg av 250 ml motsvarar 32 mg per 100 ml.

I innehållsförteckningen står det också “no MSG”. Detta innebär att Crave inte innehåller smakförstärkaren natriumglutamat. (MSG är en förkortning av “monosodium glutamate”.)

Jag lovade att skriva mer om Frukto-oligosackarider (FOS) men ni får nöja er med vad som står om FOS i Dansukker Sötningslexikon:

Fruktooligosackarider (oligofruktos) är kortkedjiga fruktaner (fruktospolymerer). Dessa finns i lök och sparris. De ingår också i sötningsmedlet Neosugar, som består av 55% fruktooligosackarider, 10% sackaros och 35% invertsocker. Fruktooligosackarider spjälkas inte i tunntarmen, men fermenteras av mikroorganismer i grovtarmen. Fruktooligosackarider stimulerar här tillväxten av gynnsamma bifidusbakterier.

2 reaktioner till “Vad innehåller Crave? Del 2”

 1. Tja!!
  Mycket bra jobbat , vart kan man få tag i denna drycken tro?
  En liten fråga till och det är vart tusan kan man få tag i energidrycken V här i Göteborg förutom på pressbyrån men då är den skitdyr.

  Ha det bäst.
  //Daniel

 2. @Daniel”Energizer”

  Angående Crave, kolla på //www.vitamark.com/

  Uppdatering Robert Lindblom var vänlig nog att berätta att det krävs ett återförsäljar-ID för att handla där. Nu ska jag bara hitta ett sätt att låta alla svenska återförsäljare komma till tals här på taurin.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *