Nya energidryckerna tillbaka på Lidl…

Mitt första brev till [email protected], minus artighetsfraser:

Vart har Mixxed Up Cassis och Sugar Free tagit vägen?

Deras totalt intetsägande svar:

Tack för ditt mail. Vårt sortiment anpassas ständigt för att tillmötesgå våra kunders önskemål. Den produkten som Ni efterfrågar finns för tillfället tyvärr inte längre kvar i vårt sortiment, vilket inte betyder att vi inte kommer att börja sälja den igen. Jag lägger in ditt önskemål som ett nytt förslag på sortiment, så är du välkommen att hålla utkik i någon av våra butiker.

Jag känd mig tvungen att bli lite mer tydlig:

Jag måste varit otydlig i min fråga, så jag formulerar om den:

Av vilken anledning togs Mixxed Up Cassis och Sugar Free bort från sortimentet?

Då fick jag två svar med mindre än en timme emellan, först detta lika värdelösa som det förra:

Det sortiment som vi hade när vi öppnade i Sverige 2003 har kompletterats och anpassats för att tillmötesgå våra kunders önskemål. Detta har medfört att vi tyvärr har blivit tvugna att ta bort vissa produkter ur vårt “öppningssortiment”, dels på grund av att marknaden för dessa produkter var för liten i Sverige eller för att vi har ersatt dessa med likvärdiga protukter etc. Om Ni känner att Ni saknar någon produkt i vårt sortiment så tar vi gärna emot önskemål och för dem vidare till berörd avdelning. Våra kunders önskemål, tankar och åsikter är mycket viktiga för oss för att hjälpa oss till att göra Lidl till ett bättre företag.Hoppas detta ger dig svar på dina frågor.

Detta är det andra svaret, och det verkar som att de faktiskt läst frågan nu:

Det finna månag [sic] olika anledningar till att vi väljer att ta bort produkter ur vårt sortiment. Vi har inte information om varför varje enskild produkt tas bort att lämna ut.

Då tröttnade jag på kundtjänsten och ringde deras växel istället. För att göra kort historia ännu kortare så blev jag hänvisad att skicka e-post till [email protected] istället. Jag skrev lite omständigare:

Jag driver webbplatsen www.taurin.se som handlar om energidrycker, till exempel Lidl:s “Mixxed Up”.

Under en tid i januari sålde ni inte bara Mixxed Up Classic utan även Mixxed Up Cassis och Mixxed Up Sugar Free. Dessa försvann sedan igen ur ert sortiment runt månadsskiftet jan/feb.

Jag skulle väldigt gärna vilja kunna berätta för besökare på min webbplats om varför dessa energidrycker togs bort från ert sortiment. Er kundtjänst kunde inte svara på detta och när jag ringde ert telefonnummer (0855557000) så blev jag hänvisad till denna e-postadress.

Nu fick jag ett svar som faktiskt är relevant:

Dessa artiklar finns åter i sortimentet och var endast ute ur sortimentet av ett [sic] systemtekniska skäl.

Jag har inte gett mig in på att försöka reda ut vad “systemtekniska skäl” betyder. Det får liksom räcka nu.

En kommentar till “Nya energidryckerna tillbaka på Lidl…”

  1. Tänkte bara passa på att säga att jag var på Lidl:et vid Sveavägen idag och de hade välfyllda lager av båda smakerna som du inte längre hittar. Kanske bara din affär som inte längre beställer in de?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *