Shark

Till slut så finns Shark med bland energidryckerna på denna webbplats! Den har normal andel taurin (0,4%) men en lägre andel koffein än de flesta andra energidryckerna i listan (30 mg/100 ml när de flesta har 32 mg/100ml).

Av alla ställen så köpte jag den på ICA Kvantum i Värnamo. Shark har några intressanta ingredienser som de är ensamma om i listan. Dessa ämnen heter kolinbitartrat och lysinhydroklorid. Kommentarer på dessa välkomnas!

Kolinbitartrat (Choline Bitartrate på engelska) är en populär ingrediens i kosttillskott och finns till exempel i Gainers Fuel. Det verkar vara ett slags B-vitamin så det finns kanske något mer vardagligt namn att tillgå?

När det gäller Lysinhydroklorid så är Lysin en essentiell aminosyra, så jag undrar om inte Lysinhydroklorid bara är ett längre namn för Lysin?

En annan sak med Shark är att i innehållsförteckningen så står det inte glukuronolakton utan helt enkelt glukonolakton.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *