West Energy

west-400.jpg

Denna dryck kallar sig inte energidryck utan “power drink”. Vad är det måntro? Den innehåller både taurin och koffein men mängden anges inte. Det innebär antingen att det är max 150 mg koffein/l, eller att förpackningen bryter mot följande EU-direktiv som handlar om koffein i drycker:

Om en dryck som är avsedd att konsumeras utan vidare beredning, eller efter rekonstituering av en koncentrerad eller torkad produkt, innehåller mer än 150 mg koffein/l, oavsett källa, skall följande text anges i märkningen i samma synfält som dryckens beteckning: “Hög koffeinhalt”.

Denna information skall följas av koffeinhalten i mg/100 ml angiven inom parentes och enligt bestämmelserna i artikel 13.2 i direktiv 2000/13/EG.

Informationen på etiketten är inte särskilt imponerande. Vad sägs om “äggvita” i tabellen med näringsvärden? Jag gissar att det är protein som avses!

west-ingredienser-400.jpg

Energidrycker fortsätter att dyka upp i en aldrig sinande ström och kanske är enlitersflaskor den nya trenden? R20+, West Energy och Take Off får nog snart sällskap av fler märken.

Uppdatering Jag glömde skriva att den kostade 20 kr inklusive pant.

13 reaktioner till “West Energy”

  1. @Jonas

    Enligt eniro.se så heter kiosken “Muhammeds Godishörna”. Den ligger på Kungsgatan vid Willys.

  2. @Jonas

    Det går flyg till Ronneby från både Arlanda och Bromma! 🙂

    Jag tror inte att West Energy finns i någon särskild butikskedja, utan i små kiosker och mini-livs. Kontaktinformation på flaskan ifall du vill kontakta dem: “Fammal AB” 0705-502171 samt “AV Imp-Exp” 0707-948288.

  3. samma som life energy.Det står power drink på dem och koffeinmängden är ej angiven fast den inehåller koffein, taurin och vitaminer. kanske både inte ska räknas som energidrycker???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *