Hustler Energizer

Nu finns Hustler Energizer med här på taurin.se! Denna tillverkas precis som X-Ray av Harboe Bryggeri i Danmark och listan över ingredienser är helt identisk. Jag kanske återkommer med en smakjämförelse så småningom. Hustler har varken mycket koffein eller taurin för att vara en energidryck: 24 mg koffein/100 ml (normalt är 32 mg/100ml) och 0,03% taurin (normalt är 0,38—0,4%, så det är bara en tiondel så mycket!). Det Hustler har som ingen annan energidryck har är texten “Underground cult-drink for hustlers”.

Hustler Energizer säljs så vitt jag vet enbart av den livsmedelskedjan Netto. Den kostade 4,75 kr + 50 öre pant på Netto i Karlskrona. Som ett litet sidospår så kan jag berätta att Red Bull bara kostar en tia plus pant i samma butik, det är nog svårt att hitta billigare.

“Hustler” betyder enligt min engelsk-svenska ordbok “fnask” eller “arbetsträl”, men jag tror att det ligger närmare sanningen att säga att det är en person som inte är så noga med moraliska, etiska eller lagliga aspekter när det gäller att tjäna pengar. Se även hustler i Urban Dictionary.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *