Första produktbilden

Jag har skrivit till olika tillverkare av energidrycker och frågat om de varit intresserade av att låta mig använda deras produktbilder på denna webbplats.

Carlsberg var mycket vänliga och lät mig använda deras produktbild på Battery:

batteryenergydrink_33cl.jpg

Red Bull var mycket mer restriktiva:

Vi kan tyvärr inte förse dig med något material till din hemsida, vi har strikta guidelines för hur vi ska användas vår logotyp samt produkt i kommunikativt syfte och lämnar därför inte ut något material i form av produktbilder eller logotyper.

Detta innebär såklart inte mer jobb än att jag får fotografera Red Bull-burken själv, och så kommer jag så småningom fotografera alla energidrycker som saknar bild och som jag har tillgång till, men de kommer ju aldrig bli så bra som på tillverkarnas egna bilder.

En kommentar till “Första produktbilden”

  1. Trist attityd från RB som annars har den godast produkten i mitt tycke. Det hade väl varit bättre att förse dig med en bild som följer deras “guidelines”. För övrigt kan man ifrågasätta språket och logiken i formuleringen “strikta guidelines”.
    Ulf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *